Пречиствателни станции

Пречистването на отпадните битови води днес е особено актуална задача, тъй като те съдържат различни химични вещества и вредни примеси, които замърсяват околната среда и разрушават екосистемата. Затова е изключително важно сериозно да се обърнем към проблематиката свързана с отпадните води.

За това е необходимо замърсените отпадни води, преди тяхното обратно връщане в природата да бъдат пречистени от токсични вещества до нормативно допустимите нива на базата на съвременни технологии.

Произведените от компания „Феникс инверс” ООД, гр.Ловеч малки пречиствателни съоражения са с голям принос в създаването на чиста околна среда.

Това е така, защото ние притежаваме всички необходими сертификати и санитарно епидемиологични заключения за изграждане и реализация на такова производство.

Нашите съоръжения имат висока ефективност на пречистване, несложен монтаж, ниско потребление на ел.енергия и не на последно място проста експлоатация и поддръжка.

Малките пречиствателни станции създават екологични условия там, където напълно липсват канализационна мрежа или възможност за свързване с нея, а използването на септични ями не отговаря на европейските законови изисквания.

Компания „Феникс инверс” гр.Ловеч е създала производство с напълно затворен цикъл.

От свеж материал- полиетилен ниско налягане с точни качествени характеристики се произвежда пудра, от която чрез авангардна технологична инсталация се произвеждат резервоари с обем до 5000 литра.

Тези резервоари са в основата на последващото производство на пречиствателни станции и съоръжения, за които компанията ни осъществява монтаж и сервизно обслужване при тяхната експлоатация.

Асортиментната програма на предприятието предлага широка гама на произвежданата продукция включваща пречиствателни съоръжения с вместимост от 4500 литра до 16500 литра.

Принципът на работа на съоръжението се състои от 3 фази.

1. Предпречистване

Първият резервоар участва във фазата предпречистване (грубо пречистване). В този резервоар достига непосредствено отпадна вода от домакинството. Тя се състои приблизително от една трета вода от тоалетната и две трети вода от водопроводната мрежа (вода от миене и други подобни).

В тази I -ва фаза водата се предпречиства и подготвя за следваща фаза. За целта чрез добавяне на специални ензими и бактерии започва в анаеробни условия разграждането на биологичните отпадъци във водата. Така възниква един хомогенен разтвор от различни замърсители, които в последствие много лесно могат да се доразградят.

2. Пречистване

В тази ІІ-ра фаза, чрез вкарване на въздух, бактериите в аеробна среда могат по най-оптималния начин да разградят и пречистят вредните вещества. Намиращият се в резервоара аератор се захранва от специална помпа с необходимото налягане и дебит. Аераторът произвежда много фини въздушни мехурчета, които се разпределят в резервоара и създават подходяща среда за бурно размножаване на бактериите и "усвояване" на вредните вещества в отпадната вода чрез тяхното разграждане.

В процеса на "хранене" ензимите и бактериите, след свършване на отредената им "работа", се самоунищожават. Затова е особено важно предписаните дози да се добавят в точно определеното време, за да бъде гарантирано правилното функциониране на системата.

3. Следпречистване

Последният резервоар образува третата фаза на пречистване. Тук, с помощта на седиментатор, се отстраняват всички останали в пречистената вече вода суспендирани по-едри частици (отпадните води се почистват до 95-97%). Останалите неотстранени вредни вещества образуват слой на дъното на резервоара (рядка глинена каша или суспензия, която може да се използва за торене).

Сега вече пречистената вода може да напусне съоръжението и да се използва за поливане и измиване или да се върне обратно в санитарните възли на дома. За целта се създава дренажна система за поливане при наклонени терени, или пречистената вода се съхранява в отделен резервоар, от който се изпомпва. В същия този резервоар може да се събира и дъждовна вода, която за да се пречисти, преминава през монтиран във водосточната тръба специален филтър, който ние предлагаме.

пречиствателни станции

A - Предпречистване.
B - Пречистване.
C - След пречистване.

1. Вход (диаметър Ф110).
2. Преливник.
3. Аератор.
4. Преливник след пречистване.
5. Изход.
6. Утаечен слой на дъното на резервоара.

Новини

Стройко есен 2012 г. (17.10-23.10)

Привет от Резервоари.БГ Скъпи приятели, тази година отново ще имаме възможност да се видим с Вас на строителното изложение "СТРОЙКО", което ще се проведе между 17.10-23.10. в гр. София…

Олимпиада 2012

Привет от Резервоари.БГ Всякакви "експерти" се изказаха относно нашето участие в Лондон, затова и ние, макар и като лаици, си позволяваме да напишем няколко реда. Много се…

Съдове за вода

Привет от Резервоари.БГ Скъпи приятели, не знам как е при Вас, но аз с всяка изминала година все повече започвам да тъгувам, че вече няма истинка пролет, няма истинска есен. Писна ми от…

RSS Нашият блог »

пречиствателни станции

Пречиствателни станции

Подробен текст за пречиствателните станции Научи още »

резервоари

Резервоари

Подробен текст за резервоари Научи още »

Бидони

Подробен текст за бидони Научи още »