Пречиствателни станции

Пречистването на отпадните битови води днес е особено актуална задача, тъй като те съдържат различни химични вещества и вредни примеси, които замърсяват околната среда и разрушават екосистемата. Затова е изключително важно сериозно да се обърнем към проблематиката свързана с отпадните води.

За това е необходимо замърсените отпадни води, преди тяхното обратно връщане в природата да бъдат пречистени от токсични вещества до нормативно допустимите нива на базата на съвременни технологии.

Произведените от компания „Феникс инверс” ООД, гр.Ловеч малки пречиствателни съоражения са с голям принос в създаването на чиста околна среда.

Това е така, защото ние притежаваме всички необходими сертификати и санитарно епидемиологични заключения за изграждане и реализация на такова производство.

Нашите съоръжения имат висока ефективност на пречистване, несложен монтаж, ниско потребление на ел.енергия и не на последно място проста експлоатация и поддръжка.

Малките пречиствателни станции създават екологични условия там, където напълно липсват канализационна мрежа или възможност за свързване с нея, а използването на септични ями не отговаря на европейските законови изисквания.

Компания „Феникс инверс” гр.Ловеч е създала производство с напълно затворен цикъл.

От свеж материал- полиетилен ниско налягане с точни качествени характеристики се произвежда пудра, от която чрез авангардна технологична инсталация се произвеждат резервоари с обем до 5000 литра.

Тези резервоари са в основата на последващото производство на пречиствателни станции и съоръжения, за които компанията ни осъществява монтаж и сервизно обслужване при тяхната експлоатация.

Асортиментната програма на предприятието предлага широка гама на произвежданата продукция включваща пречиствателни съоръжения с вместимост от 4500 литра до 16500 литра.

Принципът на работа на съоръжението се състои от 3 фази.

1. Предпречистване

Първият резервоар участва във фазата предпречистване (грубо пречистване). В този резервоар достига непосредствено отпадна вода от домакинството. Тя се състои приблизително от една трета вода от тоалетната и две трети вода от водопроводната мрежа (вода от миене и други подобни).

В тази I -ва фаза водата се предпречиства и подготвя за следваща фаза. За целта чрез добавяне на специални ензими и бактерии започва в анаеробни условия разграждането на биологичните отпадъци във водата. Така възниква един хомогенен разтвор от различни замърсители, които в последствие много лесно могат да се доразградят.

2. Пречистване

В тази ІІ-ра фаза, чрез вкарване на въздух, бактериите в аеробна среда могат по най-оптималния начин да разградят и пречистят вредните вещества. Намиращият се в резервоара аератор се захранва от специална помпа с необходимото налягане и дебит. Аераторът произвежда много фини въздушни мехурчета, които се разпределят в резервоара и създават подходяща среда за бурно размножаване на бактериите и "усвояване" на вредните вещества в отпадната вода чрез тяхното разграждане.

В процеса на "хранене" ензимите и бактериите, след свършване на отредената им "работа", се самоунищожават. Затова е особено важно предписаните дози да се добавят в точно определеното време, за да бъде гарантирано правилното функциониране на системата.

3. Следпречистване

Последният резервоар образува третата фаза на пречистване. Тук, с помощта на седиментатор, се отстраняват всички останали в пречистената вече вода суспендирани по-едри частици (отпадните води се почистват до 95-97%). Останалите неотстранени вредни вещества образуват слой на дъното на резервоара (рядка глинена каша или суспензия, която може да се използва за торене).

Сега вече пречистената вода може да напусне съоръжението и да се използва за поливане и измиване или да се върне обратно в санитарните възли на дома. За целта се създава дренажна система за поливане при наклонени терени, или пречистената вода се съхранява в отделен резервоар, от който се изпомпва. В същия този резервоар може да се събира и дъждовна вода, която за да се пречисти, преминава през монтиран във водосточната тръба специален филтър, който ние предлагаме.

пречиствателни станции

A - Предпречистване.
B - Пречистване.
C - След пречистване.

1. Вход (диаметър Ф110).
2. Преливник.
3. Аератор.
4. Преливник след пречистване.
5. Изход.
6. Утаечен слой на дъното на резервоара.

Новини

Резервоари за вода

Искате да си построите къща, искате да изградите поливна система за Вашия двор? Включете във Вашия проект пречиствателна станция или резервоар за съхранение на вода. Разходите по…

Стройко есен 2012 г. (17.10-23.10)

Привет от Резервоари.БГ Скъпи приятели, тази година отново ще имаме възможност да се видим с Вас на строителното изложение "СТРОЙКО", което ще се проведе между 17.10-23.10. в гр. София…

Олимпиада 2012

Привет от Резервоари.БГ Всякакви "експерти" се изказаха относно нашето участие в Лондон, затова и ние, макар и като лаици, си позволяваме да напишем няколко реда. Много се…

RSS Нашият блог »

пречиствателни станции

Пречиствателни станции

Подробен текст за пречиствателните станции Научи още »

резервоари

Резервоари

Подробен текст за резервоари Научи още »

Бидони

Подробен текст за бидони Научи още »